Lämmitettävät pohjalliset, osa 3. + muita lämpiäviä vaatekappaleita

by on 03/03/2018

Kuten aikaisemmin kerroin, olin laittanut tilaukseen Kiinasta tilaukseen erilaisia lämmitettäviä pohjallisia, hanskat ja rukkaset. Paketit saapuivat kiinasta ennätysajassa, noin kahdessa viikossa. Ei muuten ole koskaan tavarat tulleet Kiinasta normipostilla tuossa ajassa.

Nappasin töistä matkaan Flirin lämpökameran ja ajattelin tutkia sen avulla millaiset lämmityselementit eri tuotteissa on. Samalla testasin  miten tehonsäätö pelasi Lenzin pohjallisten kanssa.

Kuten kuvasta näkyy Lenzissä lämmitysvastus on melko pieni ja se on laitettu päkiöiden alle.

 

Tässä tehonsäätö on 1. asetuksella eli 25% teholla (1,25W / pohjallinen).

 

 

 

 

 

Seuraavaksi nostin tehon 50% (2,5W / pohjallinen)

 

 

 

 

 

Tässä teho on 75% (3,75W / pohjallinen)

 

 

 

 

 

Ja lopuksi tehot täysille (5W / pohjallinen)

 

 

 

Kokeilin vielä pohjallisia laskettelumonojen kanssa ja kyllähän tuo 100% teholla alkoi jalkapohjia kuumottamaan.

Seuraavaksi oli vuorossa Banggoodista ( https://www.banggood.com/12V-Waterproof-Electric-Heated-Gloves-Winter-Inner-Warmer-Motorcycle-Ski-Racing-p-1107738.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN ) tilatut lämmitettävät hanskat. Hanskat olivat kaikkein halvimmat mitä kaupasta löytyi.

Hanskat tuntuivat ihan ok:lta käteen ja seuraavaksi olikin sitten koelämmityksen aika. Hanskat on speksattu toimimaan 12V, mutta tehosta ei ollut netissä mitään tietoa.

Käyttöjännite 5V, virta 400mA = 2W.

Käyttöjännite 8V, virta 650mA = 5,2W

Ja lopuksi vielä 12V, virta 970mA = 11.6W. Tällä tehoasetuksella hanskat tuntuivat jo melko lämpimältä ja uskonkin että lämmitys riittää kovemmallakin pakkasella. Lämmitysvastukset näyttävät olevan varsin hyvin sormien vieressä, eli juuri siellä missä pitääkin.

Seuraavaksi mittaukseen pääsi lämmitettävät sukat, nekin Banggoodista ( https://www.banggood.com/Pair-Of-Electric-Heated-Socks-Hot-Boot-Feet-Warmer-For-Motorcycle-Riding-Skiiing-Black-p-1236997.html?rmmds=myorder&ID=224&cur_warehouse=CN )

Aloitin lämmityksen 3V, jolloin virtaa meni sukkaan jo 670mA (2W). Vastukset tuntuivat tuolla teholla jo selvästi kuumana jalkaterän päällä. Lämmitysvastus oli pelkästään jalkaterän päällä, jolloin alapuolelle ei tullut yhtään lämpöä.

 

 

 

5V jännitteellä virtaa meni 1,1A (5,5W) ja vastuksen lämpötila nousi melkein sataan asteeseen! Tuolla teholla sukkaa ei pystynyt kauaa jalassa pitämään, kun ihoa alkoi kuumottamaan ihan kunnolla.

 

 

 

Lopuksi mittasin vielä halvat lämpöpohjalliset, jotka tilasin eBaystä.

Aloitin 3V jännitteellä, jolloin virtaa meni 390mA (1,2W). Vastus näytti olevan jalkapohjan kohdilla, mutta ei varpaiden tuntumassa kuten Lenzissä.

 

 

 

 

Seuraavaksi nostin jännitteen 5V, jolloin virtaa meni 670mA (3,4W).

 

 

 

 

 

Näillä näkymin oikeaan käyttöön päätyy Lenzin pohjallisten lisäksi halvat kiinalaiset pohjalliset. Sukkia voisi myös kokeilla, mutta lämpövastuksen paikka jalkaterän päällä ei vakuuta. Lämmitys pitäisi kuitenkin saada jalan alapuolelle ja mielellään lähelle varpaita. Hanskoille ei minulla ole sopivaa virtalähdettä ja 12V akkua en viitsi kantaa mukana.