Magic mirror, osa 1.

by on 10/11/2017

Olohuoneen television päivityksen jälkeen minulle jäi ylimääräiseksi 46 tuumainen taulutelevisio. Jo ennen uuden television hankkimista, olin ajatellut tehdä vanhasta televisiosta Magic Mirror tyylisen infotaulun, jossa näkyisi perheen yhteinen Google-kalenteri, säätietoja, yms. muuta mukavaa.

Magic mirror on siis näyttö, jonka eteen on laitettu puoliläpäisevä peili. Kun näyttö on päällä, sen kirkkaat tekstit tai grafiikat näkyvät peilin läpi. Kun taas näyttö on kiinni, peili toimii peilinä. Netistä löytyi valmiita Raspberry Pi:lle tehtyjä magic mirror projekteja, joista edistyneimpänä on MagicMirror2. Vaikka em. projekti onkin kustomoitavissa, valitsin hieman erilaisen lähestymistavan.

Oma idea on asentaa Raspberryyn Rasbian desktop-distro, joka näyttäisi webbiselaimella nettisivua omalta palvelimeltani. Tämä mahdollistaa todennäköisesti suuremman kustomoinnin ja erilaisten tietojen näyttämisen ruudussa.

Siispä tuumasta toimeen. Aivan aluksi rakensin televisiolle telineen mihin se asennettaisiin pystyyn.

Hain lautavarastosta kasan ylijäämälautoja, joista teen telineen rungon.

En alkanut hifistelemään liitoksilla, pelkät ruuvit ja 45 asteen tukipuut saivat riittää,

Runko ja reijät valmiina.

Kiinnitys televisioon.

Jalkoja olisi voinut jatkaa hieman television takapuolellekin, mutta tuo tulee olemaan aina seinää vasten, joten kaatumisvaaraa ei ole.

Teline valmiina devauspaikassa.

Seuraavaksi alkaakin käyttöliittymän suunnittelu ja eri toimintojen miettiminen.

Vastaa