Suksitelineet suksiboksiin

by on 23/10/2017

Ostin keväällä auton katolle Thulen suksiboksin ja en älynnyt samalla ottaa boksin sisälle suksitelineitä. Päätin sitten rakennella itse suksitelineet parista höylätystä kakkosnelosesta. Aloitin telineiden teon piirtämällä halutun muodon yhteen kakkosneloseen. Kun kaaren muoto oli sopiva, kopioin sen pahville ja ja leikkasin pahvin jäljennöksen mukaan. Pahvinpalan avulla jäljensin kaaren muodon muihin kohtiin lankkua.

Sahauksen jälkeen kokeilin miten teline sopii boksiin, ja että onko mitoituksen kohdillaan.

Koska telineiden pitää päästä liikkumaan kiskojen mukana, kiinnikkeiksi päätin laittaa T-ura tyyppiset pultit. Löysin miljoonalaatikosta pätkän vanhaa verhotankoa, mikä oli juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Jyrsin telineisiin sopivan uran verhotangolle ja kiinnitin sen ruuveilla paikalleen.

Molemmat telineet melkein valmiina maalausta varten.

Telineiden sovitus ilman suksia ja suksien kanssa.

Maalasin telineet mattamustalla spraymaalilla.

Lopuksi käsittelin telineet Hempelin polyuretaanivenelakalla.

 

Vastaa