Mopon penkin verhoilu

by on 22/10/2017

Ostin loppukeväästä pojalle synttärilahjaksi vanhan krossipyörän (Yamaha PW80), jolla hän pääsee pöristelemään mökillä. Krossi on ilmeisesti vuosimallia -96..-98 ja saanut sieltä täältä siipeensä. Yksi eniten kärsineistä osista oli penkki, joka tarvitsi korjausta. Edellinen omistaja oli sitä jo hieman teipillä korjaillut, kuten alla olevasta kuvasta näkee.

Motonetistä olisi saanut uuden penkin 50e hintaan (http://www.motonet.fi/fi/varaosatuote/9838560/435179?ajoneuvo=863), mutta halusin ensin kokeilla penkin verhoilua ihan itse. Siispä suuntasin seuraavaksi paikalliseen kangasliikkeeseen ja ostin sieltä pari neliömetriä tekonahkaa.

Päätin kokeilla kopioida kaavan käyttäen maalarinteippiä. Valitettavasti tästä työvaiheesta ei ole kuvia, mutta työtapani oli seuraava:

Kun kaavat olivat valmiit, jäljensin ne ensin tavalliselle kankaalle ja kokeilin päälysen ompelua. Tällä tavalla varmistin, että kaavat olivat oikeanlaiset eikä kallis keinonahka mene hukkaan.

Kun kangasprototyyppi onnistui, siirsin kaavat keinonahalle. Käytin viivoitinta apuna, kun lisäsin leikkausvarat (katkoviivat).  Sen jälkeen olikin vuorossa leikkaaminen ja palasten ompelu. Keinonahan ompelu onnistui ihan tavallisella ompelukoneella.

Jätin varalta vanhan päälysen uuden alle, jos uusi päälynen ei jostain syystä kestä kulutusta. Uuden päälysen kiinnitin reunoista niittaamalla takapuolelle.

Samalla laitoin myös penkin takaosaan nostoremmin, joka oli aikojen saatossa hävinnyt. Remmin tein vanhasta repun remmistä. Pieniä ryppyjä penkkiin jäi, mutta ne ei käyttöä haittaa.

Verhoiluprojekti onnistui yllättävänkin hyvin ja keinonahka näyttää kestävän kulutustakin yllättävän hyvin. Talvella mopolle pitää tehdä perusteellinen remontti ja siitäkin taitaa jokunen blogipostaus tulla.

Vastaa