Sikaflex ja sen säilytys

by on 29/10/2016

Aina silloin tällöin tulee tarvetta Sikaflexille, tälle kuuluisalle liimaus- ja saumausaineelle. Sikaflexiä myydään 300ml tuubeissa, mutta monesti sitä tarvitsee vain muutaman millilitran verran. Ongelmaksi tulee sen säilyttäminen, avatussa tuubissa se kuivuu parissa viikossa käyttökelvottomaksi. Sikaflexi kovettuu ilman kosteudesta, joten kosteus pitäisi poistaa tästä yhtälöstä.

Jokunen aika sitten korjasin auton astinlautojen päät Sikaflexillä ja siihen hommaan meni noin puolet 300ml tuubista. Lopuille 150ml:n en keksinyt mitään käyttöä, joten tässä oli hyvä hetki kokeilla eri säilytystapoja.

Nopealla googlauksella eräs ehdotus oli pakasta tuubi, joten ainakin sitä piti kokeilla. Toinen mieleeni tullut vaihtoehto oli laittaa Sikaflexiä tiiviissä purkissa minigrip-pussiin ja imaista ilmat pois pussista alipainepumpulla. Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Otin kaksi pilttipurkkia ja kauhoin Sikaflexin loput niihin. Seuraavaksi pilttipurkit minigrip-pusseihin, pusseihin läjä silicageeliä ja tyhjiöpumpulla ilmat pois mahdollisiman hyvin. Sitten vielä yksi pussi päälle ja siitäkin ilmat pois. Toisen pussin vein lämmönjakohuoneeseen, missä pitäisi olla melko kuivaa ja toisen pussin laitoin pakastimeen. Sitten vain odottelemaan millon  Sikaflexiä taas tarvitaan.

Vastaa